ua en ru

Кабмін включив в план споживання вугілля поставки з окупованого Донбасу

Кабмін включив в план споживання вугілля поставки з окупованого Донбасу Фото: Вадим Черниш

Глава Нацагентства по відновленню Донбасу розповів про постачання вугілля

Кабінет міністрів України включив в план споживання вугілля поставки з окупованих територій Донбасу. Про це в інтерв'ю Fakty.ictv.ua заявив глава Національного агентства по відновленню Донбасу Вадим Черниш.

Так, Черниш розповів про ризики з поставками вугілля в разі розриву залізничного сполучення з територіями Донбасу.

"Перше - постачання вугілля з непідконтрольних територій під загрозою. Якщо управління рухом не організовують належним чином, є такий ризик. Наша енергетика потребує поставок вугілля. І всього два варіанти - купувати вугілля на неконтрольованих Україною територіях або за кордоном. Згідно з даними Міненерговугілля, другий варіант дорожче. Але якщо буде припинення залізничного сполучення, то варіант у нас залишиться один - закупівлі імпортного вугілля. Це дорожче і такі контракти потрібно опрацьовувати завчасно. У даний момент потреби України у вугіллі профільним міністерством прораховані на рік по місяцях. Наскільки мені відомо - з урахуванням поставок з непідконтрольних територій", - заявив Черниш.

Нагадаємо, ПАТ "Центренерго" і Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розглядають можливість закупівлі вугілля з Австралії.