ua en ru

Уряд включив до пріоритетних проектів створення рідинного ракетного двигуна

Уряд включив до пріоритетних проектів створення рідинного ракетного двигуна Фото: засідання уряду (прес-служба КМУ)

Кабінет міністрів України затвердив перелік пріоритетних для держави інвестиційних проектів на 2020-2023 роки. Серед проектів - "Створення рідинного ракетного двигуна РД870".

Відповідне розпорядження ухвалене на засіданні 18 листопада.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, усього до переліку внесено 103 проекти, з яких 47 проектів передбачають один з можливих механізмів реалізації - за рахунок коштів державного та місцевого бюджету, у т.ч. з яких виключно за кошти державного бюджету - 4.

Фінансово-економічні розрахунки до проекту розпорядження надані за інвестиційними проектами: "Ракетно-космічний комплекс повітряного старту", "Підготовка виробництва інфрачервоної головки самонаведення для керованих авіаційних ракет", "Створення рідинного ракетного двигуна РД870".

"Наразі іншими заінтересованими органами виконавчої влади не було визначено остаточну потребу у фінансуванні інвестиційних проектів, у т.ч. проектних пропозицій за рахунок коштів державного бюджету (по роках), проте наголошено на їх пріоритетності та важливості для залучення інвестицій. Такий обсяг необхідного фінансування буде визначено додатково", - йдеться в документі.

Нагадаємо, рідинні ракетні двигуни в Україні виготовляє КБ "Південне". Тяга ракетного двигуна РД870 - 100 тонн.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів визначив 30 пріоритетних напрямків, які ляжуть в основу економічної стратегії України до 2030 року. Серед представлених напрямків - це підтримка фінансового сектору, цифрова економіка, надра, освіта.

Нагадаємо, 11 листопада Кабінет міністрів ухвалив план заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління. Тендер на видачу ліцензій відбудеться наприкінці 2021 року.