ua en ru

Кабмін у вересні ц.р. розгляне погоджений з міністерствами та відомствами законопроект про скасування обов’язковості печаток, - Держкомпідприємництва

Кабінет міністрів України у вересні ц.р. розгляне погоджений з міністерствами та відомствами законопроект про скасування обов'язковості печаток. Про це заявив в інтерв'ю "5 каналу" заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва України.
"Шість відповідних міністерств та відомств розглянули наш законопроект та подали свої пропозиції. Ми врахували практично всі з них. Зокрема, враховані застереження Мін'юсту щодо необхідності печаток для нотаріату. А от міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повністю підтримав законодавчу ініціативу Держкомпідприємництва при тому, що через неї будуть скорочені працівники міліції, які сьогодні займаються печатками", - повідомив С.Третьяков.
Заступник голови Держкомпідприємництва зазначив, що у разі ухвалення закону, печатки матимуть виключно інформаційний характер, а не дозвільний, як це було до сьогодні, і використовуватимуться вони за бажанням підприємця. Окрім економії часу і грошей, які витрачалися під час виготовлення та ліквідації печаток, підприємці будуть більш захищені, у тому числі від небезпеки рейдерського захоплення. Адже сьогодні досить поширеною залишається практика, коли при зміні керівництва вилучається печатка і робота підприємства фактично блокується.
За словами С.Третьякова, у разі схвалення у вересні законопроекту на урядовому комітеті, вже за кілька місяців він може бути ухвалений Верховною Радою України.