ua en ru

Кабмін у 2015 р. планує розробити новий закон про обов'язкове пенсійне держстрахування, - Розенко

Кабмін у 2015 р. планує розробити новий закон про обов'язкове пенсійне держстрахування, - Розенко
Кабінет міністрів України у 2015 р. планує розробити нову редакцію закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Кабінет міністрів України у 2015 р. планує розробити нову редакцію закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Про це сьогодні повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко під час засідання комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, повідомляє прес-служба Міністерства соцполітики.

За словами Розенко, Кабмін планує поступовий перехід до єдиних принципів нарахування та обрахунків пенсії. Міністр зазначив, що в Україні не повинно бути 20-30 різноманітних пенсійних систем.

"Друге - ми даємо чіткий напрям розвитку пенсійного страхування. Ті норми, які діють зараз щодо трьохрівневої моделі пенсійного страхування, все таки, повинні починати працювати. Йдеться і про створення умов для запровадження другого рівня накопичувальної системи, і, безумовно, про розвиток та підтримку недержавного пенсійного страхування", - зазначив Розенко.

Він наголосив, що зараз необхідно спрямовувати молодь на те, що солідарна система в майбутньому буде забезпечувати приблизно єдиний рівень нарахування пенсії. Все інше обраховуватиметься в умовах накопичувальної системи та недержавного пенсійного страхування.

"Ми збираємося розробити у 2015 р. нову редакцію закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", в якому будуть враховані всі зазначені норми", - додав міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що на підконтрольних бойовикам територіях знаходиться 1,2 млн українських пенсіонерів.