ua en ru

Кабмін звільнив главу "Укравтодору"

Кабмін звільнив главу "Укравтодору" Фото: Кабмін звільнив Батищева з посади голови "Укравтодору" за власним бажанням

Батищев сподівається, що в 2016 році уряд прийме необхідні законопроекти для розвитку українського дорожнього господарства

Кабінет Міністрів України під час планового засідання 1 червня 2016 року звільнив за власним бажанням Андрія Батищева з посади голови Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор"). Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укравтодору".

"Нам вдалося зробити дуже багато на шляху реформування галузі та найважливіші досягнення ще попереду. Я впевнений, що мій наступник правильно оцінить наші напрацювання і зможе довести справу до кінця", - заявив Андрій Батіщев у свій останній робочий день.


На думку екс-глави "Укравтодору", для постійної роботи і розвитку українського дорожнього господарства необхідно збільшити фінансування та децентралізувати дороги.

Батищев зазначив, що фінансування галузі можливе лише за умови створення Дорожнього фонду, який буде акумулювати в собі всі кошти з цільових джерел фінансування.

Він сподівається, що в 2016 році уряд прийме всі необхідні законопроекти і "галузь нарешті матиме можливість розпоряджатися цільовими коштами".

"Ще одним важливим рішенням, яке повинна прийняти Верховна Рада - це передача місцевих доріг в управління місцевої влади", - підкреслив колишній керівник "Укравтодору".

"Тільки за такої умови, місцева влада почне відповідати за комфорт і безпеку населення - ремонтувати самі дороги, а не поскаржиться на бездіяльність "Укравтодору", - підкреслив Батищев.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укравтодор" має намір ліквідувати вибоїни на дорогах держзначення до 15 червня.