ua en ru

Кабмін збільшить фінансування суспільного мовлення в наступному році у 2,3 рази

Кабмін збільшить фінансування суспільного мовлення в наступному році у 2,3 рази Фото: Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Після заяв про критичне недофінансування Кабінет міністрів вирішив збільшити видатки на телерадіокомпанію

У проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, запланована фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України у сумі 1 млрд 817 млн гривень. Про це йдеться в додатку №3 до проекту держбюджету (№9000).

Таким чином фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України збільшиться в порівнянні з поточним роком у 2.3 рази, оскільки у 2018 році на фінансування телерадіокомпанії було передбачено лише 777 млн гривень.

Нагадаємо, у липні 2018 року у Національній суспільній телерадіокомпанії України заявляли про критичне недофінансування. Зокрема, йшлося про те, що дефіцит бюджету "Суспільного" в 2018 році становить 759 млн гривень. У заяві говорилося, що ля нормальної роботи телерадіокомпанії і всіх 23 регіональних філій необхідно 330 млн гривень на оплату всіх видів трансляції протягом року, близько 139 млн грн на капітальні видатки; 50 млн гривень на комунальні платежі, а також 31 млн гривень податку на землю. Виробництво контенту і забезпечення життєдіяльності компанії вимагають витрат в сумі 150 млн грн і 72 млн гривень відповідно.

Раніше повідомлялося, що 14 вересня Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету на 2019 рік з доходами основного фонду 1 трлн гривень.