ua en ru

Кабмін збільшив статутний капітал "Нафтогазу" на 4 млрд грн

Кабінет міністрів прийняв рішення про збільшення статутного капіталу Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 4 млрд грн шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави. Про це йдеться у постанові Кабіна від 24 жовтня 2011 р. № 1088, опублікованому на сайті уряду 31 жовтня.
Міністерству фінансів доручено здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 4 млрд грн із строком обігу 6-7 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 9,5% річних і внести їх від імені держави в оплату додаткових акцій "Нафтогазу".
"Нафтогазу" доручено забезпечити використання отриманих облігацій внутрішньої державної позики у господарській діяльності відповідно до статуту компанії.
Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій "Нафтогазу" і забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з виконанням цієї постанови.
Придбання зазначених акцій здійснюється шляхом їх обміну на облігації внутрішньої державної позики.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що 26 жовтня своєю постановою Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал НАК "Нафтогаз Украіни" на 3,5 млрд грн - до 45 млрд 840 млн 905 тис. грн. До того, статутний капітал НАК становив 42 млрд 340 млн 905 тис. грн