ua en ru

Кабмін збільшив перелік товарів, які ввозяться в Україну з гарантуванням сплати митних платежів, на 27 товарів

Кабмін збільшив перелік товарів, ввезення яких в Україну здійснюється з гарантуванням сплати митних платежів, на 27 товарів
Кабінет міністрів України вніс до списку товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України прохідним та внутрішнім транзитом здійснюється за умови обов'язкового надання митним органам гарантування сплати митних платежів, 27 нових позицій товарів. Про це йдеться в постанові уряду № 879 від 4 грудня 2013 р.
"Відповідно до частин четвертої і п'ятої статті 164 Митного кодексу України Кабінет міністрів України постановляє: затвердити порядок застосування заходів гарантування під час вивезення у митному режимі переробки за межами митної території товарів, продукти переробки яких обов'язкові до повернення на митну територію України і випуску у вільний обіг; перелік продуктів переробки та товарів, поміщених у митний режим переробки за межами митної території, продукти переробки яких підлягають обов'язковому поверненню на митну територію України і випуску у вільний обіг та перелік залишків переробки товарів, що утворилися в результаті здійснення операцій з їх переробки за межами митної території України та підлягають обов'язковому поверненню на митну територію України i випуску у вільний обіг", - йдеться у документі.
Так Кабмін вніс до відповідного переліку корми для тварин, бензол, сиру нафту і сирі нафтопродукти, одержані з бітумінозних порід (мінералів), фармацевтичну продукцію, парфуми та косметичні препарати, отрутохімікати і добрива, хімічну продукцію.
Список також доповнено двигунами внутрішнього згоряння, повітряними насосами або вакуумними, повітряними або іншими газовими компресорами і вентиляторами, центрифугами, включаючи відцентрові сушарки, сільськогосподарськими і садовими машинами, тракторами та ін.
В постанові визначено, що для двигунів внутрішнього згоряння, нафти і нафтопродуктів гарантування сплати митних платежів обов'язково під час проходження тільки внутрішнього транзиту, а для фармацевтичної продукції - тільки при прохідному транзиті.
Згідно з документом фінансові гарантії не надаються, в разі якщо товари є гуманітарною допомогою, вантажами допомоги (наприклад, для ліквідації наслідків стихійного лиха); вантажами збройних сил; вантажами, ввезеними в якості міжнародної технічної допомоги або в якості інвестицій, та ввозяться дипломатичними установами.
Крім того, уряд встановив мiнiмальне спiввiдношення вартості українських та іноземних товарів для окремих категорій товарів, що піддаються операціям з переробки за межами митної території України
Так, уряд визначив співвідношення визначено в розмірі 80% для продуктів тваринного і рослинного походження, жирів та олії тваринного або рослинного походження, готових харчових продуктів, алкогольних і безалкогольних напоїв та оцту, тютюну та його замінників; пластмас, полімерних матеріалів і виробів з них, паперу та картону, виробів з паперової маси, друкованої продукції.
Таке ж співвідношення встановлено для виробів з міді, нікелю та алюмінію, відходів та брухту свинцю, цинку, олова. А щодо відходів і брухту титану встановлено співвідношення в розмірі 90%.
Ця постанова набирає чинності через 30 днів з дня опублікування.