ua en ru

Кабмін затвердив умови надання субвенції на забезпечення дітей-сиріт житлом

Кабмін затвердив умови надання субвенції на забезпечення дітей-сиріт житлом Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Очікується, що до кінця року зможуть забезпечити житлом понад 700 дітей-сиріт

Кабінет міністрів України визначив порядок та умови надання субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт. Відповідне рішення Кабміну є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, Кабмін визначив порядок та умови надання субвенції в 2018 році на житло для дітей сиріт. Крім того, доповнюється чинний механізм використання субвенції, зокрема, нормою про зняття з квартирного обліку дітей-сиріт тільки після отримання ними житла у власність. Також при оформленні договору купівлі-продажу житла для дітей-сиріт накладається заборона на його продаж протягом 10 років.

"Прийняття цієї постанови дозволить до кінця року забезпечити житлом 763 особи з числа дітей-сиріт, а також побудувати 147 житлових приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він також зазначив, що на сьогодні в установах інституційного догляду знаходиться понад 4 000 дітей, в основному це діти віком від 12 років та діти з великих сімейних груп. На 01.01.2018 кількість дітей-сиріт, які перебувають на квартирному обліку, становить 6 062.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна рада України уточнила порядок забезпечення житлом детей-сиріт та дітей без батьківського піклування.