ua en ru

Рада уточнила порядок забезпечення житлом дітей без батьківського піклування та сиріт

Рада уточнила порядок забезпечення житлом дітей без батьківського піклування та сиріт Фото: Верховна Рада України (РБК-Україна)

Внутрішньо переміщені діти-сироти будуть забезпечуватися житлом позачергово

Верховна Рада України уточнила порядок забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей без батьківського піклування.Відповідний закон підтримали 255 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, документ встановлює, що діти-сироти та діти без батьківського піклування, які досягли 16 років, беруться відповідними органами місцевого самоврядування на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, у тому числі за місцем обліку як внутрішньо переміщених осіб. Крім того, вони забезпечуються позачергово житлом за місцем обліку як внутрішньо переміщених осіб. Відповідні зміни внесено до ряду законів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко посилив захист прав дітей без батьківського піклування та сиріт. Зокрема, він підписав указ, яким визначив необхідність компенсації за належні їм для отримання жилі приміщення та відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату такої компенсації.