ua en ru

Кабмін затвердив вимоги щодо ПО для автоматизованих систем органів держвлади

Кабмін затвердив вимоги щодо ПО для автоматизованих систем органів держвлади

Прийняття постанови забезпечить прозорий механізм обліку електронних держінформресурсів

Кабінет міністрів України затвердив вимоги щодо використання програмного забезпечення для безперебійного функціонування автоматизованих систем органів державної влади, посилення координації діяльності органів держвлади в сфері інформатизації з питань поставок, розробки та технічної підтримки ПЗ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Відзначається, що прийняття постанови забезпечить прозорий механізм обліку державних електронних інформаційних ресурсів.

Держагентство з питань електронного уряду повідомляє, що за результатами проведеного аудиту було встановлено, що майнові права інтелектуальної власності на електронні реєстри та інші інформресурси (ПО), що використовуються в роботі органів держвлади і створених повністю або частково за рахунок коштів держбюджету, в основному належать органам держвлади і держпідприємствам, що входять в сферу управління органів державної влади.

При цьому інша частина прав інтелектуальної власності на електронні реєстри та інші інформресурси (ПО), які використовуються в роботі органів держвлади, належить розробникам ресурсу (комерційним фірмам) або перебуває у спільній власності органу держвлади, ДП або розробника ресурсу.

Нагадаємо, на експорті продукції IT-індустрії України в 2015 році заробила понад 2,5 млрд доларів.