ua en ru

Кабмін затвердив угоду з Румунією про скасування оплати за оформлення віз

Кабмін затвердив угоду з Румунією про скасування оплати за оформлення віз Фото: Україна та Румунія скасували плату за візи

Угоду було підписано 6 травня в смт Солотвино

Кабінет міністрів України затвердив угоду з Румунією про скасування оплати за оформлення довгострокових віз. Про це йдеться у постанові Кабміну від 8 вересня 2016 року № 617.

"Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму з країнами ЄС: громадяни України матимуть змогу безкоштовно оформлювати національні румунські візи. З метою набрання чинності угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових віз 20 квітня 2016 року уряд прийняв постанову "Про затвердження угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Румунії про скасування оплати за оформлення довготермінових віз", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зазначену угоду було розроблено за результатами українсько-румунського переговорного процесу з метою спрощення взаємних поїздок громадян та підписано 6 травня в смт Солотвино.

Так, угода передбачає безоплатне оформлення довготермінових віз, тобто таких, які дають право громадянам України та громадянам Румунії на в'їзд до Румунії чи України відповідно з метою оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в цих державах на строк більше 90 днів.

"Реалізація положень угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин між двома країнами, інтенсифікації контактів в соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Албанія мають намір підписати міжурядову угоду про взаємне скасування візових вимог.