ua en ru

Україна і Албанія планують домовитися про взаємне скасування віз

Україна і Албанія планують домовитися про взаємне скасування віз Фото: Україна може отримати безвізовий режим з Албанією

Уряди країн схвалили проект угоди про скасування віз

Україна і Албанія мають намір підписати міжурядову угоду про взаємне скасування візових вимог. Про це свідчить розпорядження Кабінету міністрів №660.

"Зроблено ще один крок на шляху лібералізації візового режиму поїздок громадян: після підписання і затвердження Угоди громадяни України зможуть без віз їздити в ще одну країну світу. Уряд схвалив проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Радою Міністрів Республіки Албанія про взаємне скасування візових вимог", - сказано в повідомленні прес-служби уряду.

Відзначається, що угода була розроблена в контексті адаптації візово-міграційної політики України до стандартів ЄС за результатами переговорів між Україною та Албанією.

Так, положеннями цієї угоди передбачається, що громадяни України і громадяни Республіки Албанія, які користуються дійсними проїзними документами, можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території держави іншої договірної сторони протягом терміну, що не перевищує 90 днів протягом 180 днів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко заявив, що українці в жовтні отримають безвізовий режим з Європейським Союзом.