ua en ru

Кабмін збільшив розмір Шевченківської премії у 5 разів - до 1,3 млн грн

Кабмін затвердив розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка в розмірі 1 млн 300 тис. грн.

Кабінет міністрів сьогодні затвердив розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка в розмірі 1 млн 300 тис. грн. Про це повідомила народний депутат із фракції Партії регіонів Ганна Герман (на фото) в кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Національна премія України імені Тараса Шевченка (Шевченківська премія) - державна нагорода України, найвища в Україні творча відзнака за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Заснована 1961 року.

Національна премія встановлена для нагородження за найвидатніші твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які є вершинним духовним надбанням Українського народу, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість і самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

У 2013 р. грошова частина Шевченківської премії становила 260 тис. грн.

Нагадаємо, 2014 р. оголошений в Україні роком Тараса Шевченка. 9 березня виповниться 200 років з дня народження українського поета, письменника, художника, громадського діяча, філософа, політика, фольклориста, етнографа та історика Тараса Шевченка.