ua en ru

Кабмін затвердив процедуру отримання дозволу на промислове рибальство в Україні та за її межами

Кабінет міністрів України вчора, 30 жовтня 2013 р., на своєму засіданні ухвалив постанову "Про затвердження порядку видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) або відмови в його видачі, його переоформлення, видачі дубліката та анулювання". Цей документ врегульовує отримання дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів для промислового рибальства, прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства (Мінагрополітики).

Зокрема, як зазначають в міністерстві, в постанові затверджено процедуру отримання документів дозвільного характеру для використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, а також визначено єдині загальнодержавні форми дозволу та довідки.

Відтак документ забезпечить прозорість отримання дозвільних документів для діяльності у рибному господарстві, коментують в Мінагрополітики.

Окрім того, цього ж дня уряд прийняв постанову "Про затвердження порядку видачі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів за межами юрисдикції України або відмови в його видачі, його переоформлення, видачі дубліката та анулювання". Документ регламентує процедуру отримання дозволу для рибальства за межами юрисдикції України.

Також у постанові затверджено форму дозволу, яка відповідає міжнародним вимогам. Загалом цей нормативно-правовий акт дозволить посилити боротьбу із незаконним непідзвітним та нерегульованим рибальством, зазначають в міністерстві.