ua en ru

Кабмін затвердив проект реконструкції енергоблока №7 Бурштинської ТЕС

Кабінет Міністрів України затвердив проект та титул будови "Реконструкція та технічне переоснащення енергоблока №7 Бурштинської теплової електричної станції". Відповідне розпорядження прийнято на засіданні Уряду 31 серпня 2011 р. Технічні характеристики проекту подані в газеті "Урядовий кур'єр" від 9 вересня 2011 р.

Затвердження зазначеного проекту та титулу будови дозволить завершити реконструкцію обладнання блока №7 Бурштинської теплової електричної станції та ввести його в експлуатацію наприкінці цього року. Реалізація проекту дозволить досягнути навантажувальної спроможності енергоблока до проектного рівня, забезпечити його надійну та економічну роботу ще не менше ніж на 15 років, знизити викиди шкідливих речовин у довкілля, говориться в повідомленні уряду.

Згідно з проектом, електрична потужність енергоблоку після реконструкції складе 206 МВт (збільшиться на 71 МВт), а річний відпуск електроенергії - 1019700 МВт-год. Загальна кошторисна вартість проекту становить 420 млн 896,8 тис. грн. Виконавцем проекту оголошено ВАТ "Західенерго".