ua en ru

Кабмін затвердив преТЕО проекту "Міська кільцева автомобільна дорога" навколо Києва

Кабінет міністрів України сьогодні, 17 липня 2013 р., на засіданні затвердив попереднє техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) складової національного проекту "Повітряний експрес" - "Міська кільцева автомобільна дорога навколо м. Києва". Про це повідомила прес-служба віце-прем'єр-міністра України.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул зазначив, що проект міської кільцевої дороги навколо Києва від Столичного шосе до автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський на ділянці Київ-Бориспіль планується реалізувати на умовах державно-приватного партнерства (ДПП), зокрема, концесії.

"Це перший інфраструктурний проект в Україні, який буде реалізовано з використанням кращих європейських практик на умовах державно-приватного партнерства", - заявив Вілкул.

У свою чергу голова Держінвестпроекту Владислав Каськів повідомив, що національний проект "Міська кільцева автомобільна дорога" - це перший об'єкт в сфері дорожньої інфраструктури, який буде реалізований на концесійній основі.

"Він покликаний створити передумови, коли інфраструктура в Україні розвиватиметься за рахунок приватних інвестицій, а не бюджетних коштів", - заявив Каськів.

Розробником преТЕО проекту кільцевої дороги є португальська компанія - "Zagope - Construcoes e Engenharia, S.A.", котра спільно з Держінвестпроектом підготувала та передали на затвердження Кабінету міністрів преТЕО.

Реалізація проекту "Міська кільцева автомобільна дорога" дозволить значно полегшити екологічне навантаження на місто, збільшить транзитний потенціал, підвищить рівень безпеки та суттєво розвантажить автомобільні шляхи міста Києва.