ua en ru

Кабмін затвердив постанову про передачу землі у власність громад

Кабмін затвердив постанову про передачу землі у власність громад фото: будівля Кабінету міністрів України (РбК-Україна)

Передача землі за межами населених пунктів

Кабінет міністрів затвердив постанову про передачу землі у власність об'єднаних територіальних громад (ОТО), за межами населених пунктів. Як повідомляє урядовий портал, відповідний документ Кабінет міністрів схвалив на засіданні в середу.

На думку прем'єра, ОТО готові самі вирішити всі виниклі при передачі земель питання, але на допомогу держави також можуть розраховувати.

"Ми навіть будемо готові 50% вартості оформлення цих земель покрити, проте, я думаю, ОТО можуть це і самі зробити", - уточнив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Раніше, Гройсман анонсував доручення Госгеокадастру відвести і передати землі за межами населених пунктів, в управління ОТО.

"Об'єднані територіальні громади управляють своєю територією тільки в межах населених пунктів. За їх межами землею, яка в принципі повинна належати громадам, управляє держава. Глави об'єднаних громад піднімають питання про те, щоб повністю передати землю в управління цих громад", - пояснив прем'єр-міністр.

Він нагадав, що в парламенті ведуться дискусії з цього приводу, однак остаточного рішення народні депутати не знайшли. У той же час уряд прийняв рішення дозволити питання шляхом прийняття розпорядження Кабміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні вже сформовані 698 об'єднаних територіальних громад.