ua en ru

Кабмін затвердив порядок розподілу конфіскованих коштів в 2018

Кабмін затвердив порядок розподілу конфіскованих коштів в 2018 Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Порядок розподіляє 4,7 млрд гривень на програми МВС, Мінрегіону та ремонт доріг

Кабінет міністрів України затвердив порядок розподілу в 2018 році конфіскованих коштів. Відповідний проект постанови уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, реалізація постанови дозволить здійснити розподіл у 2018 році конфіскованих коштів та коштів від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного правопорушення, які враховані в бюджеті на цей рік по спецфонду в сумі 4,7 млрд гривень.

Зокрема, Міністерству внутрішніх справ України виділять майже 15% на створення єдиної авіаційної системи безпеки і захисту. Мінрегіону - 42,5% на програму Державного фонду регіонального розвитку.

Крім того, "Укравтодору" виділять гроші на ремонт доріг Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка, Харків-Охтирка та Житомир-Чернівці.

Фото: порядок розподілу конфіскованих коштів

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держбюджет витратив половину конфіскованих так званих "грошей Януковича". Зокрема, у 2017 році було витрачено близько 14 з 29,5 млрд гривень, які надійшли в результаті конфіскації рахунків екс-президента України та його оточення.