ua en ru

Кабмін затвердив порядок надання у 2010 р. Раді міністрів АР Крим, місцевим держадміністраціям та виконавчим органам відповідних місцевих рад середньострокових позик та їх погашення.

Кабмін затвердив порядок надання у 2010 р. Раді міністрів АР Крим, місцевим державним адміністраціям та виконавчим органам відповідних місцевих рад середньострокових позик та їх погашення. Про це йдеться в постанові уряду № 374.

Цей порядок визначає механізм надання середньострокових позик за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка на умовах повернення без нарахування відсотків за користування ними та їх погашення.

Позики надаються щомісяця на договірних умовах за результатами виконання місцевих бюджетів в обсягах невиконаних розрахунково встановлених Мінфіном показників надходження доходів місцевих бюджетів на 2010 р., що враховуються під час визначення обсягів міжбюджетних трансфертів, передбачених у додатку № 6 до закону про держбюджет на 2010 р.

Мінфін подає Державному казначейству затверджений і доведений до місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування помісячний розпис прогнозованих показників доходів місцевих бюджетів на 2010 р., що враховуються під час визначення обсягів міжбюджетних трансфертів.

Загальний обсяг позик не може перевищувати встановленого законом про державний бюджет розміру оборотної касової готівки державного бюджету.

На підставі прийнятого рішення про надання позик Мінфін видає протягом двох робочих днів Державному казначейству доручення на надання позик.

Державне казначейство подає щомісяця до 5 числа наступного звітного періоду Кабінетові міністрів та Мінфіну інформацію про обсяг позик, наданих за дорученням Мінфіну; обсяг фактично перерахованих у 2010 р. до місцевих бюджетів позик із зазначенням причин їх невідповідності обсягу позик, зазначеного у дорученнях Мінфіну про їх надання; погашення наданих позик.