ua en ru

Кабмін затвердив порядок перерахування до місцевих бюджетів 50% надходжень податку на прибуток підприємств та акцизного податку

Кабінет міністрів України затвердив Порядок перерахування до загального фонду місцевих бюджетів 50 відсотків надходжень податку на прибуток підприємств та акцизного податку понад річні розрахункові обсяги. Відповідну постанову, розроблену Міністерством фінансів, схвалено на засіданні уряду 10 серпня 2011 року.
Постанова передбачає, що 50 відсотків коштів із податку на прибуток підприємств та акцизного податку, що надійшли понад річні розрахункові обсяги, визначені у Законі України "Про державний бюджет України на 2011 рік" за загальним фондом, перераховуватимуться у вигляді додаткової дотації до тих місцевих бюджетів, які забезпечили перевиконання визначеного для них обсягу надходжень з цих податків. При цьому додаткова дотація перераховуватиметься Державним казначейством України за результатами річного звіту про виконання закону України "Про державний бюджет України на 2011 рік" до бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів та бюджетів міст Києва та Севастополя.