ua en ru

Україна підписала угоду про створення Фонду енергоефективності з ЄС та Німеччиною

Україна підписала угоду про створення Фонду енергоефективності з ЄС та Німеччиною Фото: прапори України та Євросоюзу на Трипільській ТЕС (POOL)

На початковому етапі під управлінням Міжнародної фінансової корпорації перебуватиме до 53 млн євро фінансування

Україна, Міжнародна фінансова корпорація (МФК), Європейський союз та Німеччина 21 квітня підписали договір про створення фонду для підвищення енергоефективності в Україні. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Як зазначають у Мінфіні, угода спрямована допомогти Україні зменшити енергетичні втрати у житловому секторі та скоротити викиди парникових газів.

"Цей мультидонорський фонд буде разом з українським Фондом енергоефективності співфінансувати проекти з підвищення енергоефективності в багатоквартирних будинках в Україні та надавати експертну підтримку для розвитку ринку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з угодою, на початковому етапі під управлінням МФК перебуватиме до 53 мільйонів євро фінансування, наданого ЄС та Німеччиною.

У підписанні угоди у Вашингтоні від України взяв участь міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Новий проект допоможе Україні перейти на сучаснішу модель споживання енергії. Проект також сприятиме створенню близько 75 тисяч нових робочих місць для інженерів, будівельників та працівників енергетичної галузі", - зазначив він.

Нагадаємо, 4 квітня 2018 року Кабінет міністрів схвалив проект угоди про співфінансування "Програми підтримки енергоефективності в Україні - ЕЕ4U".

Згідно з угодою, максимальний внесок з боку ЄС становитиме 50 млн євро, Німеччина надасть ще 15 млн євро і з боку України - 203 млн євро (по 1,6 млрд гривень щорічно протягом п'яти років).