ua en ru

Кабмін затвердив порядок використання коштів на фінансування проектів, пов'язаних з підвищенням техніки безпеки шахт

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на фінансування проектів, пов'язаних з підвищенням техніки безпеки шахт шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами (УТАС). Відповідна постанова від 23 березня 2011 р. № 296 опублікована в газеті "Урядовий кур'єр".
Порядок визначає використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Фінансування проектів, пов'язаних з підвищенням техніки безпеки шахт шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами(УТАС)" для підвищення техніки безпеки шахт шляхом впровадження уніфікованої телекомунікаційної системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами.
Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки, що визначає шахти, на яких будуть впроваджуватися уніфіковані телекомунікаційні системи диспетчерського контролю та автоматизованого керування гірничими машинами і технологічними комплексами з урахуванням:
- відносного показника оцінки аварійної небезпеки виробничих параметрів шахти (Кп);
- відносного показника оцінки аварійної небезпеки гірничотехнічних параметрів шахти (Кгт);
- відносного показника оцінки аварійної небезпеки внаслідок дії основних небезпечних чинників гірничого виробництва (Коп).
Бюджетні кошти спрямовуються вугледобувним підприємствам згідно з переліком шахт.