ua en ru

Кабмін затвердив порядок використання коштів трастового фонду НАТО для медреабілітації

Кабмін затвердив порядок використання коштів трастового фонду НАТО для медреабілітації Фото: Кабмін затвердив порядок використання коштів трастового фонду НАТО для медреабілітації

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, що надійшли з Трастового фонду НАТО або цивільного бюджету НАТО для виконання положень імплементаційної угоди з Альянсом про реалізацію співпраці у сфері медичної реабілітації. Про це свідчить постанова №238 від 23 березня 2016 року.

Прийняття документу дозволить центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам та організаціям, які залучені до виконання угоди, відкрити рахунки, на які будуть перераховуватись кошти, та створити механізм використання цих коштів для надання допомоги діючим та звільненим українським військовослужбовцям та цивільному персоналу сектора безпеки і оборони, травмованих під час участі у військовій операції на території України.


Також це сприятиме виконанню проектів НАТО з медреабілітації, які передбачають, зокрема, надання послуг із професійної, фізичної та психологічної реабілітації, постачання обладнання до реабілітаційних відділень медзакладів, сприяння у передачі технологій та передового досвіду державним та казенним протезним підприємствам і науково-дослідному інституту.

Нагадаємо, у лютому Кабінет міністрів України затвердив імплементаційну угоду з організацією НАТО зі співробітництва в сфері медичної реабілітації.