ua en ru

Кабмін затвердив положення про Урядовий офіс з питань європейської інтеграції

Кабінет міністрів України затвердив положення про Урядовий офіс з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів України затвердив положення про Урядовий офіс з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України.

Кабінет міністрів України затвердив положення про Урядовий офіс з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України. Про це йдеться в постанові уряду № 346 від 13 серпня 2014 р.

"Кабінет міністрів України постановляє: установити, що організаційне, експертно-аналітичне та інформаційне забезпечення діяльності Кабінету міністрів України у сфері європейської інтеграції здійснюється Урядовим офісом з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України", - йдеться в документі.

У положенні, затвердженому Кабміном, зазначається, що Урядовий офіс з питань європейської інтеграції підпорядковується прем'єр-міністру України, віце-прем'єр-міністру України, до компетенції якого віднесено питання європейської інтеграції, а також міністру Кабінету міністрів України.

Основними завданнями Урядового офісу є:

- координації діяльності органів виконавчої влади з розроблення та здійснення заходів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, інших міжнародних договорів України з питань європейської інтеграції і домовленостей між Україною та ЄС;

- планування, моніторингу та оцінки ефективності та результативності виконання завдань у сфері європейської інтеграції, у тому числі з виконання УА з ЄС,

- координації діяльності органів виконавчої влади з розроблення проектів законодавчих та інших нормативно-правових актів, спрямованих на виконання Угоди, інших міжнародних договорів України з питань європейської інтеграції і домовленостей між Україною та ЄС;

- удосконалення системи та механізмів координації діяльності органів виконавчої влади у сфері європейської інтеграції.

Урядовий офіс у своїй діяльності взаємодіє із заступниками міністрів з питань європейської інтеграції, а також із заступниками керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади, до компетенції яких віднесено питання європейської інтеграції.

Урядовий офіс очолює директор, який має першого заступника та заступників. Директор Урядового офісу призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій міністра Кабінету міністрів України.

Працівники Урядового офісу призначаються на посаду і звільняються з посади міністром Кабінету міністрів України за поданням директора Урядового офісу.

Також уряд затвердив схему взаємодії Кабінету міністрів України, української частини Ради асоціації між Україною та Європейським союзом та Комітету асоціації між Україною та Європейським союзом, Урядового офісу з питань європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.