ua en ru

Кабмін затвердив положення про держслужбу з питань Криму та Севастополя

Кабмін затвердив положення про держслужбу з питань Криму та Севастополя Фото: Кабмін

Діяльність цієї державної служби буде спрямовуватися та координуватися урядом

Кабінет міністрів України затвердив постанову № 736 "Деякі питання Державної служби України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя" від 24 вересня 2015 року. Відповідна постанова опублікована на офіційному сайті уряду.

"Державна служба України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України та який забезпечує формування і реалізує державну політику з питань, пов'язаних з Автономною Республікою Крим та м. Севастополем. Служба у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету міністрів України, іншими актами законодавства", - вказано в тексті положень про Державну службу України з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя затверджених постановою №736.

Крім того в даних положеннях вказано, що основними завданнями Служби є:

1) забезпечення формування і реалізації державної політики з питань, пов'язаних з Автономною Республікою Крим та м. Севастополем, зокрема щодо:

захисту прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України;

захисту прав і свобод осіб, які порушені внаслідок тимчасової окупації частини території України;

захисту державних активів;

2) створення умов для вільного розвитку кримськотатарської мови, мов інших корінних народів та національних меншин, що проживають на тимчасово окупованій території України;

3) сприяння задоволенню національно-культурних, освітніх потреб, розвитку етнічної самобутності корінних народів та національних меншин, що проживають на тимчасово окупованій території України.

Гранична чисельність працівників апарату служби визначена в кількості 35 чоловік - 30 в самому апараті і ще 5 в територіальних підрозділах, всі - держслужбовці.

Нагадаємо, також нещодавно Кабмін вніс зміни в порядок в'їзду в окупований Крим і виїзду з нього.