ua en ru

Кабмін затвердив положення про Держаудитслужбу

Кабмін затвердив положення про Держаудитслужбу Фото: Кабінет міністрів України

На сайті Кабміну опублікована відповідну постанову

Кабінет міністрів України затвердив положення про Державну аудиторську службу. Відповідна постанова уряду №43 від 3 лютого 2016 року опубліковане на урядовому порталі.

Згідно з документом, Держаудитслужба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабміном через міністра фінансів.

Положення визначає основні завдання та права відомства, повноваження голови Служби, інші загальні питання її діяльності.

Службу очолює голова, який призначається урядом за поданням прем'єр-міністра, внесеному на підставі пропозицій Міністерства фінансів. Керівників територіальних органів призначає голова служби за погодженням з Мінфіном.

Серед основних завдань Держаудитслужби: реалізація державної політики в сфері державного фінконтроля; внесення на розгляд міністра фінансів пропозицій щодо забезпечення формування державної політики в сфері державного фінконтроля; надання в передбачених випадку адміністративних послуг, а також здійснення держфінконтролю за використанням і збереженням держфінзасобів, необоротних та інших активів.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Кабінет міністрів України створив Державну аудиторську службу України, реорганізувавши Державну фінансову службу.