ua en ru

Кабмін затвердив план розвитку ринку цінних держпаперів до 2014 р

В Україні затверджено план заходів із розвитку внутрішнього ринку державних цінних паперів на період до 2014 р. Відповідне розпорядження №1059-р Кабінет міністрів України прийняв 26 грудня 2012 р., передає прес-служба Кабміну.

Міністерству фінансів доручено забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням. Передбачено також інформування громадськості шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті міністерства.

Відповідно до плану, Мінфін буде щомісяця складати та оприлюднювати графіки проведення аукціонів з розміщення облігацій внутрішньої державної позики із зазначенням їх видів та строку обігу для забезпечення прозорості та передбачуваності.

Міністерству фінансів належить забезпечити регулярне розміщення облігацій внутрішньої державної позики в обсягах, необхідних для виконання плану державних запозичень на відповідний бюджетний період, з поступовим збільшенням строку їх обігу. Також це міністерство відповідальне за утримування обсягу державного боргу на економічно безпечному рівні.

Передбачено також створення податкових стимулів для інвестування коштів фізичних осіб у державні цінні папери та низку інших заходів, які Мінфін має здійснювати щороку.

Окрім цього, документом передбачено запровадження нових видів державних цінних паперів, у тому числі з можливістю дострокового їх погашення за ініціативою емітента.

Також буде удосконалено механізм здійснення контролю за ризиками, пов'язаними з управлінням державним боргом.

Читайте також: Обсяг біржових контрактів з ЦП за 11 місяців 2012 р. виріс на 14,5% - до 229,66 млрд грн