ua en ru

Уряд затвердив план з оформлення та видачі паспортів громадянам України

Кабмін своїм розпорядженням №1000-р від 9 жовтня 2013 р. затвердив план щодо оформлення і видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання фізичних осіб в Україні.

Кабінет міністрів України (Кабмін) своїм розпорядженням №1000-р від 9 жовтня 2013 р. затвердив план щодо оформлення і видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання фізичних осіб в Україні. Про це повідомляє газета "Урядовий кур'єр".

Згідно з затвердженим планом передбачається створити на районному рівні комісії по прийому і передачі картотек реєстраційного обліку за місцем проживання та перебування фізичних осіб від суб'єктів господарювання, які надають послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, житлово-будівельних кооперативів, об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та молодіжних житлових комплексів, сільських, селищних рад у територіальних органів Державної міграційної служби (ДМС).

Також, до грудня заплановано забезпечення розміщення інформації про зміни, які відбулися в організації прийому з питань оформлення і видачі паспорта громадянина України та реєстрації місця проживання та перебування, в ЗМІ та на веб-сайтах місцевих органів виконавчої влади.

Крім того, згідно з розпорядженням Кабміну потрібно забезпечити своєчасне оформлення та видачу паспортів громадянина України та реєстрації місця проживання та перебування фізичних осіб в період передачі картотек від підприємств по обслуговуванню житлового фонду в територіальних органів ДМС.