ua en ru

Кабмін затвердив перелік видів продукції, щодо яких здійснюється держнагляд

Кабінет міністрів України затвердив перелік видів продукції, щодо яких здійснюється державний ринковий нагляд.

Кабінет міністрів України затвердив перелік видів продукції, щодо яких здійснюється державний ринковий нагляд. Відповідну постанову було прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду, передає прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Міністр економічного розвитку та торгівлі Ігор Прасолов, коментуючи дане рішення, зазначив, що перевірки будуть проводитися по відношенню до тих видів нехарчової продукції, до характеристик яких цією постановою встановлено обов'язкові вимоги контролю їх безпеки. Це посилить захист життя і здоров'я людей, оскільки попередить потрапляння небезпечних, неякісних, фальсифікованих або контрафактних товарів на споживчий ринок, при цьому не викличе додаткове навантаження на підприємців.

"Реалізація постанови дозволить зменшити регуляторне навантаження на бізнес, спростити порядок організації та періодичність проведення планових заходів державного нагляду, при цьому буде посилено захист наших споживачів", - зазначив він.

Прасолов також додав, що обов'язкові вимоги до нехарчової продукції встановлені в 36 технічних регламентах. Зокрема, до переліку потрапили: іграшки, побутова хімія, електропобутова продукція, засоби індивідуального захисту, ліфти, морське обладнання, засоби захисту рослин і догляду за тваринами, радіоустаткування, пральні машини, лампи побутового використання, взуття, медичні засоби, будівельні вироби та інше.