ua en ru

Кабмін затвердив перелік продуктів харчування і товарів для дітей, які звільняються від ПДВ

Кабмін затвердив перелік продуктів харчування і товарів для дітей, які звільняються від ПДВ
Кабінет міністрів України затвердив перелік продуктів харчування і товарів для дітей, які звільняються від обкладання податком на додану вартість.

Кабінет міністрів України затвердив перелік продуктів харчування і товарів для дітей, які звільняються від обкладання податком на додану вартість. Про йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"З метою зменшення витрат сімей з дітьми на придбання продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят уряд прийняв постанову Кабінету міністрів України "Деякі питання реалізації підпункту 197.1.1 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України". Постановою затверджено перелік продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят, операції з постачання яких будуть звільнятися від обкладення податком на додану вартість", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що початковий перелік продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту був сформований Міністерством охорони здоров'я України і надалі доопрацьований з урахуванням пропозицій органів центральної виконавчої влади і громадськості, згодом питання було передано Міністерству економічного розвитку.

Нагадаємо, раніше Кабмін звільнив від ПДВ котли для електростанції, що працюють на біопаливі, продуктивністю 35 т/год, градирню і паротурбогенератор.