ua en ru

Кабмін затвердив нові правила в сфері утилізації небезпечних відходів

Кабмін затвердив нові правила в сфері утилізації небезпечних відходів Фото: Остап Семерак

Нові ліцензійні правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу в сфері поводження з небезпечними відходами

Кабінет міністрів України затвердив нові правила в сфері утилізації небезпечних відходів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства екології та природних ресурсів України.

"Уряд затвердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються утилізацією небезпечних відходів, які раніше були розроблені та передані на розгляд Кабміну Міністерством екології та природних ресурсів України", - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що нові ліцензійні правила встановлюють прозорі умови ведення бізнесу в сфері поводження з небезпечними відходами та дозволяють державі здійснювати ефективніші заходи державного контролю за діяльністю ліцензіатів у цій сфері.

"Система поводження з небезпечними відходами була де-факто знищена... Мінприроди за два місяці проведено титанічну роботу для вироблення та упорядкування нових ліцензійних умов, які дозволять державі контролювати великий тіньовий та ринок небезпечних відходів із мільярдним обігом коштів та нарешті встановлять прозорі умови для бізнесу, унеможливлюючи корупційні оборудки у цій сфері", - прокоментував ситуацію міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна буде співпрацювати з Литвою у сфері поводження з відходами та надрокористування.