ua en ru

Україна буде співпрацювати з Литвою у сфері поводження з відходами та надрокористування

Україна буде співпрацювати з Литвою у сфері поводження з відходами та надрокористування Фото: Семерак повідомив про угоду з Литвою у сфері законодавчого врегулювання надрокористування

Литовські фахівці допоможуть у розробці Національної стратегії поводження з твердими побутовими відходами

Міністерство екології та природних ресурсів України укладе угоду про співпрацю з Міністерством навколишнього середовища Литви щодо співпраці та обміну досвідом у напрямку утилізації відходів та реформування сфери надрокористування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінприроди.

Відповідне рішення було прийнято під час зустрічі високопосадовців на Восьмій Міністерській Конференції в Грузії сьогодні, 8 червня, в Батумі.


"З литовським колегою Кястутісом Тречьокасом ми домовилися обмінятися досвідом у сфері законодавчого врегулювання проблеми реформування сфери надрокористування та Державної служби геології та надр. Представники литовської сторони запропонували нам надати експертну допомогу в розробці Національної стратегії поводження з твердими побутовими відходами", - повідомив під час зустрічі міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, досвід Литви допоможе швидше створити в Україні ефективну систему поводження з відходами.

Також країни обміняються досвідом у сфері законодавчого врегулювання надрокористування, щоб українське законодавство відповідало вимогам ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримає Національну стратегію поводження з відходами.