ua en ru

Кабмін затвердив кількість призовників на строкову службу в Нацгвардії у серпні

Кабмін затвердив кількість призовників на строкову службу в Нацгвардії у серпні Фото: Кабмін (УНІАН)

МВС доручено перерахувати кошти Міноборони на перевезення та харчування призваних громадян

Кабінет міністрів України встановив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову службу в Національній гвардії в серпні, у кількості 1 тисяча осіб. Про це свідчить розпорядження уряду №511-р від 9 серпня.

"Уряд визначив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу в Національній гвардії України. Згідно з розпорядженням, у серпні 2017 року до Національної гвардії України для проходження строкової військової служби буде відправлено 1000 чоловік", - сказано в повідомленні Кабміну.

Згідно з документом, Міністерству внутрішніх справ доручено перерахувати кошти Міністерству оборони на перевезення та харчування покликаних громадян на строкову військову службу в Нацгвардії в сумі 413 580 гривень.

Уряд також доручив Міноборони забезпечити проїзними документами громадян України, призваних на строкову військову службу для проходження від збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби, а також харчуванням під час перебування в зазначених пунктах і в дорозі.

Крім того, уряд доручив обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити здійснення заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням призову громадян України на строкову військову службу в серпні.

Нагадаємо, раніше командувач Національною гвардією України Юрій Аллєров заявив, що для створення з нуля нової бригади потрібно приблизно від 4 до 5 мільярдів гривень.