ua en ru

Кабмін затвердив державну програму приватизації на 2012-2015 рр

На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України затвердив державну програму приватизації на 2012-2015 рр. Про це журналістам повідомив голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Рябченка, дана програма буде передана на розгляд Верховної Ради, як тільки її підпише прем'єр-міністр Микола Азаров протягом двох тижнів. Він також відзначив: "Перелік об'єктів, які будуть виставлені для приватизації, не передбачається даною програмою, оскільки цей профіль веде Міністерство економіки і список об'єктів, що плануються до приватизації, передбачатиметься в окремому законопроекті".

Також Рябченко заявив, що на сьогоднішній день серед об'єктів, які необхідно приватизувати, багато таких, які за своїм станом не відповідають запрошуваним цінам, і не виключена вірогідність того, що їх нові власники зможуть придбати ці об'єкти нижче за їхню вартість і вкладатимуть гроші в створення нових працюючих підприємств.

Крім того, Рябченко повідомив, в 2011-2012 рр. буде приватизовано п'ять обленерго: "Київенерго", "Західенерго", "Дніпроенерго", "Донецькобленерго" і "Закарпаттяобленерго".