ua en ru

Кабмін затвердив чистий прибуток "Укрзалізниці" на 2012 р. в розмірі 496,4 млн грн

Кабінет міністрів України 3 вересня 2012 р. затвердив фінансовий план "Укрзалізниці" на 2012 р. Чистий прибуток на 2012 р. заплановано у сумі 496,4 млн грн, при цьому збитки від пасажирських перевезень - 7,2 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Загальна сума доходів від звичайної діяльності у 2012 р. планується у сумі 57,2 млрд грн. У тому числі доходи від перевезень передбачені в сумі 48,1 млрд грн (від перевезень вантажів - 41,7 млрд грн, пасажирів - 6,4 млрд грн), інші доходи - 9,1 млрд грн.

Витратна частина фінансового плану з урахуванням податку на прибуток від звичайної діяльності становить 56,7 млрд грн. У тому числі витрати від перевезень передбачені в сумі 42,9 млрд грн (від перевезень вантажів - 29,2 млрд грн, пасажирів - 13,7 млрд грн). Інші витрати - 13,8 млрд грн.

Обсяг сплати поточних податків та обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів плануються в сумі 13,7 млрд грн, у тому числі до державного бюджету планується сплатити 5 млрд грн.

При цьому в нинішньому році передбачено освоєння капітальних інвестицій залізниць України на суму 14 млрд грн.

У відомстві зазначають, що пріоритетним напрямком інвестиційної діяльності є оновлення залізничного рухомого складу (модернізація наявного парку та придбання нового) на загальну суму 6 млрд грн (42,8% від загального обсягу капітальних інвестицій).

"За рахунок коштів державного бюджету і місцевого бюджету Києва передбачається закінчення будівництва залізнично-автомобільного переходу через р. Дніпро в місті Києві на суму 398,0 млн грн і придбання 2 одиниць міжрегіональних поїздів вітчизняного виробництва ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" на суму 400 млн грн", - повідомляє "Укрзалізниця".

На реалізацію планів по капітальних інвестицій необхідно залучати кредитні кошти на суму 8,4 млрд грн.

"Кошти будуть спрямовані на впровадження швидкісного руху на ділянці Гребінка-Полтава-Харків - Красноград - Лозова, будівництво Бескидського тунелю, будівництво міжрегіонального центру технічного обслуговування міжрегіональних поїздів (комплекс на станції Дарниця в Києві), реконструкцію ремонтно-экипировочного депо Харківської ділянки для технічного обслуговування регіональних поїздів та інші проекти", - повідомляє "Укрзалізниця".

Читайте також: На підготовку колійного господарства до зими "Укрзалізниця" витратить понад 2,642 млрд грн