ua en ru

На підготовку колійного господарства до зими "Укрзалізниця" витратить понад 2,642 млрд грн

На весь комплекс заходів, пов'язаних із забезпеченням нормальної роботи колійного господарства залізниць України в осінньо-зимовий період «Укрзалізниці» ї виділено понад 2,642 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Роботи по підготовці до безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період йдуть за графіком. Станом на 10 вересня для боротьби зі снігом підготовлено 106 (із 107) снігоприбиральних та 127 (із 135) снігоочисних машин. Дефіциту снігоприбиральної техніки, за словами шляховиків, на сьогодні немає. У разі сильних снігопадів машини завжди готові до оперативної передислокації в регіони, які матимуть в цьому потребу, заявив Головного управління колійного господарства «Укрзалізниці» Євген Юрковський.

Основні напрямки підготовки: забезпечення безпеки руху, робота стрілочних переводів в умовах обледеніння і снігових заметів, контроль за якістю шляхів і рейок. «У цьому році фахівцями колійного господарства «Укрзалізниці» готуються до роботи в зимовий період 14330 комплектів стрілочних переводів з пневмообдуванням та 2311 стрілочний перевід з електрообігрівом. Особлива увага приділяється також забезпеченню чіткої роботи систем сигналізації й зв'язку», - повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Роботу працівників колійного господарства в належних побутових умов будуть забезпечувати пункти обігріву, душові, приміщення для сушіння робочого одягу. Обов'язково вирішуються і соціальні питання: закупівля теплого одягу та зимовій спецвзуття для робітників.

«Особлива увага приділяється «першозимівникам» - залізничникам, для яких зима стане першою в професійному досвіді роботи на залізницях. Їх прикріплюють до більш досвідченим фахівцям, навчають роботі і техніці безпеки в умовах снігопадів, дощів і низьких температур», - зазначила прес-служба «Укрзалізниці».

У зимовий період будуть прийматися додаткові заходи безпеки: додаткові огляди та перевірки стану колії, стрілочних переводів та інженерних споруд, запевнив Євген Юрковський.

Читайте також: Залізниці України перевезли з початку 2012 р. майже 12,3 млн т зернових