ua en ru

Кабмін встановив стартову ціну 50%-го пакета акцій "Закарпаттяобленерго" на рівні 135 млн грн

Розпорядженням № 1162-р вiд 2 листопада 2011 р. Кабінет міністрів України встановив стартову ціну 50%-го держпакету акцій ВАТ "Закарпаттяобленерго" на рівні 135 млн грн. Відповідне розпорядження опубліковане на сайті уряду.

Номінальна вартість 50%-го держпакету акцій ВАТ "Закарпаттяобленерго" становить 15,576 млн грн.
Згідно з розпорядженням, конкурс з продажу пакета акцій товариства за принципом аукціону проведе Фонд державного майна. Також фонду доручено встановити контроль за виконанням покупцем умов договору купівлі-продажу пакету акцій товариства у відповідності з вимогами статті 27 закону України "Про приватизацію державного майна" і щокварталу інформувати Кабінет міністрів України про результати виконання покупцем договору купівлі-продажу пакету акцій товариства.

Потенційний покупець для участі у конкурсі повинен подати відомості про діяльність протягом трьох останніх повних календарних років з передачі та постачання електроенергії в обсязі не менш як 30% обсягу передачі та постачання електроенергії товариством за такий самий період.
Нагадаємо, раніше стало відомо про виставлення на продаж 25% акцій ПАТ "Київенерго" і 45,103% акцій "Західенерго". Також ФДМУ оголосив конкурс з продажу 25% акцій ВАТ "Дніпроенерго" і 40,061% акцій ВАТ "Донецькобленерго". Стартова ціна державного пакету акцій "Дніпроенерго" становить 1,174 млн грн, "Донецькобленерго" - 449,5 млн грн.