ua en ru

Кабмін встановив оклади для курсантів ВНЗ МВС

Кабмін встановив оклади для курсантів ВНЗ МВС Фото: Кабмін

Курсанти можуть отримати надбавку в розмірі 25% від посадового окладу за відмінне навчання

Кабінет міністрів України встановив посадові оклади для курсантів вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ. Про це свідчить постанова №988, опублікована на урядовому порталі.

Так встановлюється, що посадовий оклад для курсантів вищих навчальних закладів МВС першого-другого курсу складає 208 гривень. Для курсантів третього курсу оклад становить 245 гривень, четвертого та кожного наступного курсу - 281 гривню, для учнів за програмами підготовки молодшого бакалавра на першому і другому курсі - 172 гривні, третьому і кожного наступного курсу - 208 гривень.

При цьому для курсантів-сиріт, які навчаються на програмах підготовки магістрів і бакалаврів першого та другого курсів, встановлюється оклад у розмірі 281 гривня, третьої - 299 гривень, четвертого та кожного наступного року - 317 гривень.

Згідно з постановою, для курсантів-сиріт, які навчаються на програмах підготовки молодших бакалаврів на першому і другому курсі оклад становить 245 гривень, третьому і кожному наступному курсі - 281 гривню.

При цьому курсанти можуть отримати надбавку в розмірі 25% від посадового окладу за відмінне навчання або одержання відповідної кількості балів за шкалою ECTS за результатами екзаменаційної сесії.

Крім того, в постанові уряд встановив, що преміювання керівника Нацполіціі та його заступників здійснюється за дозволом прем'єр-міністра, першого віце-прем'єр-міністра і віце-прем'єра за погодженням з міністром внутрішніх справ.

Так, документом фіксується можливість отримання співробітниками Нацполіціі надбавки за специфічні умови проходження служби в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням окладу за спецзвання та надбавки за стаж служби.

Крім того, Кабмін встановив надбавку за службу в поліції особливого призначення (громадянам, які безпосередньо виконують функції із забезпечення громадського порядку та безпеки громадян) у розмірі до 100% посадового окладу.

При цьому керівникам органів, установ Нацполіціі в межах затверджених для них асигнувань на грошове забезпечення надано право здійснювати преміювання поліцейських відповідно до їх особистого вкладу в загальний результат служби та надавати поліцейським матеріальну допомогу для оздоровлення у розмірі посадового окладу.

Також документом передбачається доплата поліцейським за службу в нічний час - 35% посадового окладу з розрахунку за кожну годину служби.

Нагадаємо, уряд встановив, що посадовий оклад керівника Національної поліції становить 40 тис. гривень і його першого заступника - 20 тис. гривень.