ua en ru

Уряд встановив оклад голови Нацполіції в 40 тис. гривень

Уряд встановив оклад голови Нацполіції в 40 тис. гривень Фото: Кабмін

Оклад першого заступника керівника Нацполіціі - 20 тис. гривень

Кабінет міністрів України встановив, що посадовий оклад керівника Національної поліції становить 40 тис. гривень і його першого заступника - 20 тис. гривень. Про це свідчить постанова №988, опублікована на урядовому порталі.

Так, згідно з документом, посадовий оклад заступника керівника Нацполіціі становить 18 тис. гривень, начальника департаменту, Головного управління та робочого апарату українського бюро Інтерполу - 8 тис. гривень, їх першого заступника - 7,6 тис. гривень, а заступника - 7,4 тис. гривень.

Встановлюється, що посадовий оклад начальника управління, яке не входить до складу структурного підрозділу апарату Нацполіціі і помічника керівника Нацполіціі становить 7,4 тис. гривень, начальника управління департаменту, Головного управління, робочого апарату українського бюро Інтерполу, замначальника управління, яке не входить до складу структурного підрозділу апарату; начальника відділу, який не входить до складу структурного підрозділу апарату, - 4,8 тис. гривень, замначальника управління, заступника начальника відділу, який не входить до складу структурного підрозділу апарату, - 4,4 тис. гривень.

Згідно з постановою, посадовий оклад начальника відділу та чергової частини, помічника першого заступника керівника Нацполіціі та інших заступників встановлюється у розмірі 4 тис. гривень, замначальника: відділу та чергової частини; начальника сектора - 3,8 тис. гривень.

Оклад головних оперуповноваженого, інспектора, спеціаліста, психолога становить 3 тис. гривень, старших оперуповноваженого з особливо важливих справ, оперуповноваженого з особливих доручень, слідчого з особливо важливих справ, інспектора з особливих доручень, референта з особливих доручень; помічника начальника: департаменту, Головного управління, робочого апарату Українського бюро Інтерполу - 2,9 тис. гривень.

Посадовий оклад старших оперуповноваженого, слідчого, інспектора, референта, інженера становить - 2,8 тис. гривень, а оперуповноваженого, слідчого, інспектора, референта та інженера -2,7 тис. гривень.

Крім того, Кабмін встановив оклад за спеціальне звання генерала поліції першого рангу у 3 тис. гривень. При цьому оклад за звання генерала поліції другого рангу становить 2,8 тис. гривень, третього рангу - 2,6 тис. гривень, за звання полковника - 2,4 тис. гривень, підполковника - 2,2 тис. гривень, майора - 2 тис. гривень, капітана - 1,8 тис. гривень, старшого лейтенанта - 1,6 тис. гривень, лейтенанта - 1,4 тис. гривень, молодшого лейтенанта - 1,2 тис. гривень.

Постановою також встановлюється оклад за звання старшого сержанта поліції в 1 тис. гривень, сержанта - 0,8 тис. гривень, капрала - 0,6 тис. гривень і рядового - 0,4 тис. гривень.

Нагадаємо, глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе анонсувала створення Національної поліцейської академії.