ua en ru

Кабмін удосконалив процедуру розробки переліків підприємств, що підлягають приватизації

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 17 травня 2012 року прийняв постанову "Деякі питання включення об'єктів права державної власності до переліку об'єктів, що підлягають приватизації", повідомляє прес-служба уряду.

Проект постанови розроблено Фондом державного майна України відповідно до плану організації виконання закону України від 13 січня 2012 р. № 4336-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки", постановою, зокрема, затверджується порядок подання уповноваженими органами управління державним органам приватизації пропозицій стосовно включення об'єктів права державної власності до переліку об'єктів, що підлягають приватизації. Це новий нормативно-правовий акт уряду, розроблений для забезпечення реалізації статті 12 закону України "Про приватизацію державного майна".

Порядок передбачає визначення процедури подання уповноваженими органами управління державним органам приватизації пропозицій стосовно включення об'єктів права державної власності до переліку об'єктів, що підлягають приватизації, а також форму та зміст інформації стосовно фінансово-господарської діяльності підприємств, які пропонуються для включення до зазначеного переліку.

Нагадаємо, ФДМУ планує отримати за 4 роки від приватизації 40 млрд грн. У 2011 р. надходження до держбюджету від приватизації склали 11,5 млрд грн.