ua en ru

Кабмін удосконалив порядок речового забезпечення військових

Кабмін удосконалив порядок речового забезпечення військових Фото: Уряд вдосконалив порядок речового забезпечення військових

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України удосконалив порядок речового забезпечення військовослужбовців. Про це свідчить відповідна постанова №178 від 16 березня 2016 року, опублікована на сайті Кабміну.

"Зроблено черговий крок на шляху до удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців. При звільненні військовослужбовців їм виплачуватимуть грошову компенсацію замість предметів речового майна, які вони не отримали під час проходження військової служби", - зазначає прес-служба уряду.

Так, постанова була розроблена на виконання закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку речового забезпечення військовослужбовців".

Документом затверджується порядок, який визначає механізм виплати військовослужбовцям Збройних Сил та інших військових формувань і правоохоронних органів грошової компенсації за неотримане речове майно. Відтепер військовослужбовці, які звільняються у запас або відставку з правом носіння військової форми одягу, за бажанням, можуть отримати речове майно, яке вони не отримали за час проходження служби, або грошову компенсацію за нього.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розширив коло військовослужбовців, яким буде надаватися грошова компенсація за житлове приміщення, надання якої передбачено законодавством. Про це свідчить відповідна постанова №183 від 16 березня 2016 року.