ua en ru

Кабмін удосконалив порядок знищення конфіскованих тютюнових виробів

Кабмін удосконалив порядок знищення конфіскованих тютюнових виробів Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів удосконалив порядок знищення конфіскованих тютюнових виробів і встановив обов'язкове знищення вилученого і конфіскованого обладнання для промислового виробництва сигарет і цигарок, паперу цигаркового та фільтрів. Про це свідчить постанова №795 від 9 листопада, опублікована на сайті уряду.

"При подібному знищенні можуть бути присутніми суб'єкти господарювання, що мають ліцензію на виробництво тютюнових виробів, а також представник асоціації виробників і/або імпортерів тютюнових виробів. За даним фактом комісія складає акт про знищення відповідних виробів і обладнання", - пояснюється в повідомленні Кабміну.

При цьому органи виконавчої влади, які здійснюють вилучення, конфіскацію та/або знищення тютюнових виробів та обладнання для їх промислового виробництва, щомісяця до 5 числа наступного місяця подають до Державної фіскальної служби інформацію про результати їх знищення за попередній місяць. У свою чергу ДФС оприлюднює отриману інформацію не пізніше 15 числа на веб-сайті відомства.

Згідно з постановою, таке знищення здійснюється шляхом механічної, фізико-хімічної, біологічної обробки та захоронення продукції або її залишкових компонентів у спеціально визначених місцях відповідно до вимог законодавства.

Нагадаємо, Верховна Рада планує скасувати ліцензії на імпорт і експорт алкоголю і тютюну.