ua en ru

Кабмін спростив низку процедур у сфері енергоефективності

Уряд затвердив проект постанови "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету міністрів України з питань ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР), енергозбереження та альтернативних видів палива". Нормативно-правовий акт схвалено на засіданні уряду 3 серпня 2011 р., повідомляє прес-служба Кабміну.
З метою спрощення процедури погодження норм ПЕР постановою вносяться зміни до Порядку нормування питомих витрат ПЕР у суспільному виробництві, затвердженому постановою уряду від 15 липня 1997 р. №786 в частині відміни зобов'язання щодо погодження таких норм з НАЕР.
Також постанова встановлює, що кваліфікація когенераційної установки буде здійснюватися Держенергоефективності без її експертизи, що проводилася експертними установами.
Крім того, згідно з постановою, змінюється назва центрального органу виконавчої влади (НАЕР) та Державної інспекції з енергозбереження, що ліквідовується, на Держенергоефективності та Мінекономрозвитку (відповідно до указу Президента України від 09 грудня 2010 р. №1085 "Питання оптимізації центральних органів виконавчої влади").