ua en ru

Кабмін спростив процедуру видачі спеціальних дозволів на водокористування

Кабмін спростив процедуру видачі спеціальних дозволів на водокористування Фото: КМУ (РБК-Україна)

Зокрема, йдеться про спрощення порядку оформлення права на здійснення спеціального водокористування

Кабінет міністрів ухвалив низку змін з питань видачі дозволів на спеціальне водокористування. Про це повідомила в четвер, 14 грудня, прес-служба Мінекології.

Зокрема, йдеться про спрощення порядку оформлення права на здійснення спеціального водокористування та встановлення гранично допустимого викиду забруднюючих речовин у складі стічних вод.

"З цією метою внесено та узгоджено порядок видачі дозволів на спецводокористування, положення про Державне агентство водних ресурсів щодо врегулювання порядку видачі таких дозволів, а також порядок розробки і затвердження нормативів гранично допустимого скидання забруднюючих речовин та перелік забруднюючих речовин, скидання яких нормується", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ухвалені зміни не призведуть до збільшення витрат з державного бюджету.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроект №3323 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (за спеціальне водокористування)".

Метою проекту закону є дерегуляція і розвиток підприємництва, поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення надмірного навантаження при оформленні права на здійснення спеціального водокористування та приведення процедури оформлення зазначеного права з вимогами закону "Про адміністративні послуги". Зокрема, законом встановлюється єдиний строк дії такого права тривалістю 6 років замість поточних короткострокових на 3 роки та довгострокових на 25 років.