ua en ru

Парламент спростив процедуру отримання права на спеціальне водокористування

Парламент спростив процедуру отримання права на спеціальне водокористування Фото: Верховна Рада

За документ з другого разу проголосували 233 парламентаря

Верховна Рада України підтримала в другому читанні законопроект №3323 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (по спеціального водокористування)". За документ з другого разу проголосували 233 парламентаря (спочатку 220), передає кореспондент РБК-Україна.

Так, метою проекту закону є дерегуляція і розвиток підприємництва, поліпшення умов ведення бізнесу шляхом усунення надмірного навантаження при оформленні права на здійснення спеціального водокористування та приведення процедури оформлення зазначеного права до вимог закону "Про адміністративні послуги".

Зокрема, законом встановлюється єдиний строк дії такого права тривалістю 6 років замість поточних короткострокових на 3 роки і довгострокових на 25 років.

Також передбачається скорочення переліку документів, які подаються для оформлення права спеціального водокористування, визначивши їх вичерпний перелік.

Нагадаємо, Рада відправила на доопрацювання в профільний комітет раніше ветований президентом проект закону №2009а-Д, яким передбачається ввести безкоштовний реєстр по оцінці впливу на навколишнє середовище.