ua en ru

Кабмін зменшив фінансування житла пільговиків у 2,6 рази - до 390 млн грн

Кабмін зменшив фінансування для забезпечення житлом громадян, в тому числі військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, які відповідно до законодавства мають право на його отримання, зокрема шляхом надання державної підтримки для будівництва і придбання доступного житла, та для здійснення компенсації Державній іпотечній установі витрат на придбання квартир для забезпечення житлом окремих категорій громадян пільговиків у 2,6 рази - до 390 млн грн із 1 млрд 40 млн грн. Про це йдеться у постанові Кабміну № 719 від 4 серпня 2010 р.
"Джерелами покриття бюджетних коштів є надходження від цільового розміщення державних цінних паперів, приватизації державного майна та інші надходження, безпосередньо пов'язані з процесом приватизації та кредитуванням підприємств, а також кошти, які надходитимуть від сплати штрафів, пені та неустойки за невиконання власниками приватизованих об'єктів умов договорів купівлі-продажу, а у разі їх недостатності - кошти, отримані від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації, або від повернення коштів, які надавалися на поворотній основі", - йдеться у постанові.
Зокрема, розпорядником бюджетних коштів у сумі 55 млн 260,841 тис. грн є Міноборони. Головним розпорядником бюджетних коштів у сумі 334 млн 739,159 тис. грн є Мінрегіонбуд.