ua en ru

Кабмін у середу розгляне фінплан адміністрації морських портів України на 2016 р

Кабмін у середу розгляне фінплан адміністрації морських портів України на 2016 р Фото: міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський

Пивоварський: підготовлені пропозиції щодо закупівлі нової або додаткової техніки для порятунку людей на морі та на річках

Кабінет міністрів України в середу, 21 жовтня, розгляне фінансовий план адміністрації морських портів України на 2016 р. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з ситуацією (аварія прогулянкового катера в районі Затоки в Одеській обл., - ред.), тільки що на уряді ми також прийняли кілька важливих рішень для системи порятунку на воді. На середу ми підготуємо пропозиції на рівні Міністерства інфраструктури щодо необхідності закупівлі нової або додаткової техніки для порятунку людей на морі та на річках", - повідомив Пивоварський.

За його словами, у середу Кабінет міністрів розгляне фінансовий план адміністрації морських портів України на 2016 рік.

"І я сподіваюся, що закупівля всіх цих необхідних механізмів буде внесена в фінансовий план", - додав він.

Нагадаємо, вдень 17 жовтня прогулянкове судно "Іволга" вийшло з приватної бази для прогулянки в акваторії Чорного моря в районі міста Білгород-Дністровський і зазнало краху. Повідомлялося про 14 загиблих в результаті трагедії.

За попередніми даними причиною аварії катера в Одеській області стало перевантаження судна.

Разом з тим, віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що капітан судна "Іволга" не подав сигнал SOS.