ua en ru

Кабмін створив раду з питань протидії відмиванню доходів

Кабмін створив раду з питань протидії відмиванню доходів Фото: Кабінет міністрів України

До її складу увійшли представники всіх держорганів

Кабінет міністрів України створив раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Про це свідчить відповідна постанова уряду №613.

Даним документом уряд також затвердив положення про таку раду та її посадовий склад.

Так, до її складу увійшли представники всіх державних органів, у тому числі Національного антикорупційного бюро України, залучених до системи з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Крім цього, до роботи в складі ради включено представників саморегулюючих організацій, що пов'язані з роботою фінансових ринків, у тому числі незалежних асоціацій банків України.

"Створення Ради є важливим елементом підготовки України до 5-го раунду оцінки системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення Комітетом експертів Ради Європи MONEYVAL, який заплановано на березень 2017 року", - зазначається в повідомленні прес-служби Кабміну.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України викрили схему відмивання грошей через електронні гаманці в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.