ua en ru

Кабмін створив Раду з питань функціонування системи охорони здоров'я на чолі з Клюєвим

Кабмін створив Раду з питань функціонування системи охорони здоров'я на чолі з першим віце-прем'єр-міністром Андрієм Клюєвим. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна". Ця рада фактично повинна взяти на себе всі основні напрямки роботи МОЗ, пов'язані з лікарським забезпеченням громадян, і насамперед взяти під контроль держзакупівлі. Очевидно, що створення ради є визнанням неефективності роботи МОЗ.
Раніше в серпні поточного року прем'єр-міністр Микола Азаров передав організацію держзакупівель ліків з ведення МОЗ під контроль Міністерства надзвичайних ситуацій. У минулу середу, 12 жовтня, уряд визнав, що Віктор Балога і Олександр Аніщенко, незважаючи на всі обіцянки, не в змозі впоратися зі своїми обов'язками і забезпечити країну ліками.
В результаті Кабмін ухвалив рішення знову передати частину службових обов'язків Анищенко іншому виконавцю, а саме Раді з питань функціонування системи охорони здоров'я на чолі з Андрієм Клюєвим.
"Ми зобов'язані створити серйозну, непідкупну систему контролю, вироблених як у нас ліків, так і імпортованих. І взагалі, ця сфера потребує радикального наведення порядку. Гріх не тільки заробляти на хворих сотні відсотків прибутку, ще більший гріх заробляти на тих, кого ці ліки гроблять. Збереження такої ситуації - це крах нації. Мені вже підготували перелік фірм, які займаються всіма цими тендерними ігрищами, завезенням неякісних медикаментів, підробок і т. д. І ми ними займемося. Почнемо з підвищення контролю якості на митниці. Цю сферу дерегуляція не торкнеться - навпаки", - підкреслив Клюєв.